De DJ's van Sneekweek FM

DJ John de Boer

DJ John de BoerJohn de Boer maakte furore op Eldorado FM toen hij de mogelijkheden zag van het creëren van een radiostation dat tijdens de Sneekweek in de lucht was. Nu is John niet alleen begenadigd presentator, maar ook zeer begaafd als het om techniek gaat die annex is met het in de lucht krijgen van de radio. John neemt bij de programmering als eerste plaats in de studio tijdens het programma Pirates of the Snitswike. Daarna vervult hij bij het programma Oud Papier spaart Bomen vooral een technisch ondersteunende functie terwijl hij co-presentator is van stemmingmakerij.

DJ Buiz

DJ BuizDJ Buiz is misschien het minst vaak te horen tijdens Sneekweek FM, doch zijn positie staat nummer ter discussie. Zijn populaire programma Rock de boot is daar debet aan. In dat programma staat de rockmuziek centraal en dat staat garant voor goede platen. De boot wordt er dan ook spreekwoordelijk afgerockt door deze jongen.

Het niet altijd horen van Dj Buiz tijdens Sneekweek FM is ook omdat hij voor de radio zelfs een jaar undercover heeft meegezeild met de echte sneekweek. Niks gaat onze dj’s te ver. Het was daarom dat Buiz vaak vroeg in zijn nest moest en zodoende niet in staat was om te co-presenteren met Stemmingmakerij. De naam van dat programma danken wij ook aan Buiz waarvoor natuurlijk hartelijk dank.

DJ Jort

DJ JortDj Jort has lived the Terschellinger dream om het maar eens zo uit te drukken. Vol verwachting studeerde hij daar en voer later de zeeën en oceanen der wereld rond en hoorde zodoende vele radio uitzendingen van over de gehele wereld. Met die informatie in zijn rugtas was het natuurlijk makkelijker om een soepel lopende programmering in elkaar te zetten. Dj Jort is presentator van Oud Papier Spaart Bomen en van Stemmingmakerij. Verder is Jort één van de gangmakers van de groep. Dit niet alleen in organisatorisch opzicht, zeker wel op het feestelijk gebied. Jort zit dan ook in de feestcommissie. Die zorgde er voor dat de Brandaris dagelijks tijdens de sneekweek gebeld kon worden voor een actueel weerbericht.

DJ Zonnehoedje

DJ ZonnehoedjeZonnehoedje is sinds 2004 toegetreden tot de kern van Sneekweek FM. Bezit enkele talenten die voornamelijk aan het licht komen als de zender in de lucht is. Heeft het zwetsen tot kunst verheven wat vaak zorgt voor hilarische taferelen in en om de studio. Ook zijn lange interviews en monologen over de dagelijkse gang van zaken zijn hem niet vreemd. Is presentator van Oud Papier spaart Bomen en Stemmingmakerij. Zonnehoedjes is ook secretaris van Sneekweek FM en zorgt in die hoedanigheid dat er soms openheid van stukken wordt gegeven die op de site verschijnen.

DJ Herman J. Klabatski

Herman J. KlabatskiKlabatski maakte zijn officiële debuut als Sneekweek FM dj in het jaar 2005. Klabatski valt op door zijn innemende verschijning: Vliegenierspet en bril op. Ook hij werd succesvol gerecruteerd uit de Terschellinger vijver. Werd in eerste instantie als stand-in binnengehaald voor Buiz, die undercover was. Maakte echter zoveel naam met het programma Klabatski gaat los, dat iedere middag tussen 15:00 en 17:00 te horen was, dat hij ook in 2006 deel uitmaakte van de succesformule die Sneekweek FM heet.