Reunie 2010

Het was afgelopen zaterdag nostalgie wat de klok sloeg in Soestduinen in een semi-verlaten gebouw van Vitens. Het was hier in het rustieke bosgebied dat de dj's van Sneekweekfm voor de tweede keer een reünie hielden. Dj Buiz was nog onderweg met de trein toen dj John de Boer en Zonnehoedje al bij Jort aangekomen waren. Om het wachten op Buiz te doen veraangenamen werden eerst boodschappen gedaan. Dit kon mooi in de saab van Jort die sinds deze zomer door de keuring gekomen was en nog makkelijk met het verkeer mee kon.

Een typisch sneekweekfm gerecht was hetgeen waar iedereen wel zin in had, en zodoende werd alles voor chili con carne á la sneekweek gehaald. Even later reden wij naar Amersfoort waar Buiz al stond. Blij verrast was hij toen hij de blauwe Saab het stationsterrein zag oprijden. Het weerzien was warm zoals zoiets natuurlijk hoort.

Thuis bij Jort aangekomen was het dat het eten werd opgezet en natuurlijk verhalen uit de oude sneekweekfm doos werden geleegd. Onder het eten werd een begin gemaakt met het terugluisteren van de opnames uit 2006 en 2008. De opnames maakte dat de sfeer er zo mogelijk nog beter in kwam en onder verscheidene lachbuien werd het diner afgemaakt.

Na de koffie kwam John de Boer met de grootste verrassing van de avond. De première van de korte documentaire over de Sneekweekfm reünie van 2006 werd gedraaid. In een opmerkelijke scherpe beeldkwaliteit waarbij ook het geluid van goede kwaliteit was. Het was een mooi stukje Nederlandstalige film die op een van de filmfestivals absoluut niet onder zou doen voor de meuk die heden ten dage tentoongesteld wordt. Het was duidelijk dat dj John niet alleen een goede radiopresentator is, maar ook een degelijke cameraman. Dj Jort houdt ontzettend van de camera en Buiz totaal niet. Zonnehoedje kwam ook regelmatig in beeld. Wel moet worden opgemerkt dat het camerawerk van Nynke een zekere cesuur liet zien met het werk van John, maar het beeld dat Nynke van de wereld heeft is ook zeker de moeite waard.

Na de film, de nodige drankjes werd het natuurlijk ook tijd om vooruit te kijken. Is het medium radio voor sneekweekfm een gepasseerd station? Dit was de grote vraag die tijdens deze reünie veelvuldig ter sprake kwam. Op zichzelf kan deze vraag negatief worden beantwoord, maar er was een unanieme stem om ook nieuwe media op te zoeken. Zo werd besloten dat er gekeken moest worden hoe we volgend jaar met sneekweek fm weer volop zijn te bewonderen op het Starteiland en daarbuiten.

In welke vorm wij dit gaan gieten ligt natuurlijk nog onder embargo, maar wij kunnen met zekerheid stellen dat er gaandeweg dit jaar meer duidelijkheid hierover zal worden verschaft.

De reünie was zeker geslaagd. Dat kon natuurlijk ook niet anders en nu kijken we uit naar de volgende.

© ZonneHoedje 2010