Werkbezoek Starteiland Hardzeildag 2010

Hoewel Sneekweek FM door allerlei redenen niet in staat was om radio te brengen, was er wel degelijk een werkbezoek van drie van de dj’s aan het starteiland. Dit gebeurde tijdens Hardzeildag 2010, want dan is het en het drukst én de koningin is ook aanwezig omdat het de 75 editie van de Sneekweek was. Jort, John de Boer en Zonnehoedje, samen met Eddy Kraan en Nynke -  goede vrienden en vaste actoren tijdens Sneekweek FM - waren  samen met talloze malloten getuige van de elegante entree van Bea op het Starteiland. Dj Buiz was er niet bij. Die was op werkbezoek in Griekenland. Lucky bastard ;)

Het doel van ons werkbezoek was echter niet om Bea te spotten maar om inspiratie op te doen voor de sneekweekjaren die nog volgen zullen. Op een typische Sneekweek manier belandden wij aan boord bij een stel studenten en zowaar de eerste ideeën stroomden alweer binnen.  Dit niet in de laatste plaats door de hilarische situatie waar wij ons in bevonden. Het was een ware zwijnenstal maar wel een ontzettend gezellige. Al snel hadden we bier in onze handen en konden we naar hartelust meegenieten van het grote avontuur hoe iemand liggend in een slaapzak toch wist te snacken.

Daarvoor nog even langs de snackbar geweest al waar natuurlijk alles te krijgen viel behalve patat. Dat was ongetwijfeld een strategische keuze want na 19:30 was het er wel weer. De mensen van de snackbar konden zich natuurlijk niet eens gaan vermoeien aan het voederen der hongerige sneekweek gasten. Maar enfin, ook weer overleefd. Daarna natuurlijk een bezoekje aan de Jezustent waar wij Nolle tegen het lijf liepen. Na koffie, thee of naar keuze heerlijk helder water met ook een oliebol konden wij er weer tegenaan. De koffie had ons weer fris gemaakt maar dat werd door de oliebol teniet gedaan. Niet getreurd want dat werd dan weer ruimschoots gecompenseerd door de aanwezigheid van gebakken rijpe. Onze vriend had zichzelf een nieuwe zin aangeleerd die hij maar wat graag met ons wilde delen. ‘En no do wer’, klonk het tot vervelends toe achter alle zinnen die hij in beschonken toestand kon maken.

Ter afsluiting van de avond is er natuurlijk in de beste tradities een liedje gemaakt dat getracht wordt in de komende maanden uit te werken tot een ware hitsingel.

Zo was het een erg productief en geslaagd werkbezoek dat bij ons de nieuwe ideeën liet opkomen en dat gaan wij in de komende tijd omzetten tot concrete plannen voor de Sneekweek van 2011.